Wandelroute


Het inleidend bord van de leerpaden zegt misschien ook veel van de cultuurfilosofische wandeling die je met de hertenboer kan maken.Het komt eigenlijk hier op neer

kies je voor de toekomst          … of kies je voor het verleden
positiviteit               negativiteit   
constructief werken              aan de zijlijn staan     
vertrouwen               wantrouwen,,
             diepgang              oppervlakkig leven


De cultuurfilosofische wandeling is er voor mensen die voor het eerste kolommetje kiezen natuurlijk met respect voor waarden en mensen uit het verleden, voor realisme, een stuk opportunisme en kritische zin ook dan is dit iets voor jou. Het is ook te begrijpen dat mensen voor het tweede kolommetje kiezen wanneer ze geen uitwegen zien voor de wereld en de geschiedenis van mensen onderweg. Juist op dit vlak krijg je tijdens de wandeling perspectief aangeboden.
Stuur een mailtje of bel naar de hertenboer en je zal een datum ontvangen. Je kan uiteraard nog altijd bekijken of het je dan past of niet.
- Je kan kiezen voor een geleide wandeling: met concrete en actuele voorbeelden wordt de inhoud van de bordjes toegelicht. Stuur een mailtje naar de hertenboer en je zal aanvullen!!!!!
- Je kan ook een brochure openen die - al is het op een erg gecondenseerde - manier wat meer uitleg geeft (pdf toekomstroute).
- Je kan ook meer uitgebreide teksten downloaden over de thema's:

         o Inleiding ( zie bijlage )
         o Op sociaal vlak: feministisch (zie bijlage )
         o Op economisch vlak: coöperatief;
         o Op wetenschappelijk vlak: holistisch;
         o Op religieus vlak: medescheppend ( zie bijlage )
         o Synthese (aan elk item hangt een link vast in word)

- Je kan ook vier thema-avonden volgen: laat je interesse weten op volgend e-mailadres, zodra er voldoende deelnemers zijn kan je bekijken of de opgegeven dinsdagavonden jou passen.